Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 10. januar 2013

"Puerta Cerrada" i Buenos Aires

I går var vi ude at spise på en"puerta cerrada", som oversat betyder "lukket dør restaurant". Dette koncept er blevet meget populært, og på tripadviser får flere af disse steder meget flotte anmeldelser. Vi udvalgte et af disse steder, som havde fået høje anmeldelser (med i top 10 over steder at spise i Buenos Aires).

Kort fortalt er det et koncept, som går ud på, at man spiser i kokkens private hjem. Det er et koncept, som er opstået i kølvandet på den økonomiske krise, hvor flere kokke ikke har haft råd til at åbne deres egen restaurant. Derfor er flere startet med at servere mad i deres eget hjem. Man bestiller bord på nettet, og modtager herefter en mail med tidspunkt og adresse, idet man ikke udefra kan se, at det er en restaurant.

Vores menu bestod af 7 retter med tilhørende 7 forskellige vine, som stedets vært, som også var sommelier (vin-ekspert), havde udvalgt til den pågældende menu. Det var fantastisk mad og ikke mindst vin - udelukkende fra Argentina. Vi smagte bl.a. druesorterne Torrontes, Chardonnay, Pinot Noir og Malbec. Efter en sådan oplevelse kan vi vist godt springe over vinturen i Mendoza!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar