Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

onsdag den 16. januar 2013

Gaucho liv på estanciaen Santa Catalina nær Córdoba (Argentina)

Efter en køretur på ca 2 timer i vores lejede bil, når vi til vores første stop på turen omkring córdoba - et utroligt fredsommeligt sted langt ude på landet, som står i skærende kontrast til storbylivets larm og kaos i Buenos Aires.

Santa Catalina er en estancia (gård), som oprindeligt er grundlagt af Jesuitterne i 1608, der kom til Argentina for at missionere. De lærte de indfødte at dyrke jorden og leve efter de kristne værdier. De indfødte samlede sig i små samfund omkring estanciaen, hvor de fik beskyttelse, mad og uddannelse. Jesuitternes succes med de indfødte samt deres stigende magt i landet, fik den spanske konge til at udvise dem i 1767. Uden Jesuitterne til at guide de indfødte, gik samfundet omkring estanciaen i opløsning, og estanciaen blev overtaget af guvernøren i Córdoba. Den ejes stadig af denne familie. Estanciaen er i dag et UNESCO World heritage site, og man kan besøge kirken.

Her lever gaucho stilen stadigvæk i bedste velgående, og her er man altså til hest, hvis man er en rigtig gaucho!

Vi indkvarterer os i de gamle slavehuse tilhørende estanciaen Santa Catalina som var blevet lavet om til 4 flotte værelser, og som i dag drives af familiemedlemmer til ejerne af Santa Catalina. Dette sted var en pragtfuld oase med en lille pool og med den sødeste vært, som vi desværre kun kunne snakke meget lidt med, eftersom han - ligesom de fleste andre i Argentina- kun talte spansk.

Om aftenen tændte vores vært op i grillen, hvor han tilberedte en dejlig simreret med kylling og grøntsager. Med levende lys i haven var stemningen lagt for en hyggelig aften, og efter maden lagde han tæpper ud på græsplænen, så vi rigtig kunne ligge og nyde den meget flotte stjernehimmel.Ingen kommentarer:

Send en kommentar