Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 17. januar 2013

La Cumbrecita (Argentina) - Et lille stykke Sydtyskland

La Cumbrecita er en lille by syd for Córdoba, som blev grundlagt af tyskeren Helmut Gabjolsky i 1934. Siden flyttede flere tyskere til, hvilket har bevirket at La Cumbrecita idag ligner en sydtysk alpeby. Vi mødte dog ikke nogen der kunne tysk, men efter sigende skulle der stadig være indbyggere, som taler tysk.

Byen, som er bilfri, mindede mest af alt om en blanding mellem en forlystelsespark og Tyrol, da vi ankom til byen. Den ældre dame, som vi boede hos i huset Casa Rosita, var en meget speciel dame. Hun bød os da også velkommen med "sprechen Sie deutsch". Det svarede vi på tysk, at vi godt kunne, og så blev hun mundlam, og slog over i spansk, som hun tilsyneladende også selv troede var tysk.

Et ligeså specielt argentinsk par, som også boede hos vores ældre vært, kom til, og havde vi været i tvivl om, at dette var et 'gale-hus', så blev tvivlen da hvert fald fejet totalt af vejen. Dette par mindede om Onslow med kone fra serien 'Fint skal det være'. Denne kone fortalte os, at hun var lærer, og at hun kunne engelsk, hvilket var en mindre overdrivelse, men de var som sådan meget søde og ville meget gerne hænge ud med os og fortælle os om alt, hvad byen havde at byde på.

Efter at være blevet indkvarteret på omstændig vis, gik vi en tur i byen, og fandt et sted at spise, som vores bofæller havde anbefalet. Det var som at træde ind i en tysk alpehytte, og menuen bød da også på alt lige fra "goulash con spatzle" (gullash med spatzle), "knackwurst con chucrut" (pølse med sauerkraut) og "apfelstrudel". Fantastisk.

Dagen efter gik vi en tur i området omkring byen. Området ligger smukt i bjergene, og med flere vandfald og vandhuller, som vi kunne svømme i. Byen er derfor blevet et populært rejsemål for indbyggerne i Córdoba. Efter svømmeturen fik vi apfelstrudel, inden turen igen gik mod Córdoba, hvor bilen skulle afleveres, og vi tog flyet mod Mendoza.2 kommentarer:

  1. Hej i to!

    Hvor ser det bare fedt ud! NYD det rigtig meget. Her hjemme er alt sne-hvidt og koldt.

    Rigtig mange hilsener fra Mette & Henrik

    SvarSlet
  2. Hej I to. Tak for hilsenen. Det lyder godt nok koldt i DK. Her er det primært 30 gr i skyggen, så vi klager ikke. Vi drikker vin og slapper af.

    SvarSlet