Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 21. februar 2013

Adelaide - helt sin egen

Byen Adelaide ligger for sig selv her i sydaustralien. Byen har ca. 1,3 mio. indbyggere og ligger forholdsvist langt fra storbyerne Sydney og Melbourne i øst, og er derfor måske også en smule forbigået af både turister og australierne selv.

Men måske er det også derfor, at Adelaide ikke ligner nogen af de store byer i den østlige del af Australien, men er helt sin egen. Atmosfæren er meget afslappet, og indbyggerne mere tilbagelænede i deres livsstil.

Byen summer af kultur, hvilket bl.a. afspejles i byens mange museer og festivaller af enhver art, som afholdes løbende gennem hele året. Adelaides gademarkeder har ligeledes budt på mange spændende madoplevelser. Janne har endda drukket sin første kop cappuccino nogensinde.

Vi havde ikke de store forventninger til byen, inden vi kom hertil, og vi havde regnet med at tage 2 dage i byen, men er alligevel endt med at blive her i 5 dage. Både pga byens dejlige atmosfære, men også fordi vi har en lang køretur foran os til Vestaustralien.

Vi har været så heldige at vores besøg er faldet sammen med festivalen "Adelaide Fringe", og hver aften har derfor budt på underholdning og musik i byens parker om aftenen.

Dagene er blevet brugt på besøg på de lokale markeder i byen, en rundtur i byens botaniske have (se foto af kaktushuset) og et besøg på byens vin-museum (se foto af museets vinkælder).

Endvidere har vi fået en rundtur på chokoladefabrikken Haigh, som er en familiedrevet virksomhed (pt. 4. generation) med stolte traditioner og det formål at lave lækker håndlavet chokolade til australierne.

Temperaturen har i snit ligget på de 36 gr, så vi har også haft stor glæde af poolen på campingpladsen, som om eftermiddagen har lignet en stor portion menneskesuppe. De høje temperaturer har også medført, at vi her i Australien har fået et mindre misbrug af de velsmagende ginger beers (ingefær øl som mest af alt minder om en sodavand).

Den sidste aften i Adelaide så vi en possum (se foto) i en af parkerne. Den var forholdsvis afslappet med at have fået tilskuere.

Der er derfor med lidt modvilje, at vi har taget afsked med Adelaide for at køre mod vest. Vi kunne sagtens have brugt nogle flere dage i byen, men Vestaustralien og Perth venter forude. Fra Adelaide til Perth er der ca 2700 km, nogenlunde det samme som fra London til Moskva. Det bliver noget af en tur.

2 kommentarer:

 1. Hej med jer. Det ser ud til, at I får jer en ordentlig en på opleveren, men samtidig får taget jer tid til at nyde det hele:). Det er nogle fantastiske billeder Ihar fået taget. Det kan godt være I har det varmt, men herhjemme er temperaturen kun lige over fryse punktet og Bornholm har været ramt af snestorm i uge 8....... Der sker ikke så meget spændende herhjemme udover det, det er vist bare daglidag i øjeblikket. Vi skulle have været nede ved Henrik og Mette og hilse på lille Sofia i sidste weekend, men både Jonas og Simon valgte at blive syge, så det har vi udskudt. Lige nu holder vi det sidste vinterferie med ungerne inden arbejdet kalder igen på mandag.
  Det var lidt fra hverdagen i Aalborg. Vi håber at I fortsat får en fantastiske tur og så glæder vi os til at se jer når I kommer hjem. Om ikke andet, så nærmere brylluppet sig jo så småt;).
  Pas på Jer selv og nyd turen.
  Kh.
  Fam. Koust Karlsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej martin. rart at høre fra dig. vi har godt hørt, at vejret i dk er trist og koldt, men I hygger jer vel indenfor. Vi er for tiden i Margeret river i Vestaustralien, hvor vi nyder vores sidste dage i Australien, inden turen går videre til Bangkok d. 8. Dagene bliver brugt på at besøge vingårde, drikke vin og slappe af på stranden. Hils familien. Hav det godt indtil vi snakkes ved igen.
   Knus Janne og Esben

   Slet