Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 28. februar 2013

Kalgoorlie

Vores sidste stop på the Nullabor er byen Kalgoorlie. Byen blev grundlagt i 1893 som en af mange i området, da man her fandt guld i overfladen. Siden er næsten alle disse byer blevet forladt og står idag tilbage som spøgelsesbyer i den australske ørken.

Byen Kalgoorlie er den eneste rigtige overlevende, og byen bærer præg af at være en australsk guldgraverby. Mange af bygningerne, som blev bygget dengang, står stadig i hovedgaden. Flere af disse bygninger er idag barer, hvor "skimpies" (piger kun iført undertøj) serverer øl til byens mange mandlige minearbejderne. Kalgoorlie er i øvrigt den eneste by i Australien, hvor prostitution er lovligt.

Hovedgaden er desuden så bred, at man kan vende en kamelkaravane. Dette var nødvendighed dengang, før der blev lavet vej og jernbane til byen.

Det føles da som at gå mange år tilbage i tiden, da vi besøgte en af byens gamle cafeer for at blive kølet ned med en milkshake. I Kalgoorlie lå temperaturen på de 35 gr, og den nærmeste strand er 400 km væk, men heldigvis var der en pool på campingpladsen, som vi flittigt besøgte, og dette var også mødestedet, hvor man faldt snak med campingpladsens øvrige beboere.

I mange år bestod guldgraverne af mange individuelle personer med hver sin mine, men efterhånden blev de lagt sammen, så der i dag kun er en mine. Den består til gengæld af et stort hul, der kaldes "Super pit". Hullet er idag 3,8 km langt, 1,35 km bredt og 500 m dybt. Der graves stadig efter guld i denne mine, og hver time knuses ca. 1600 tons klippe.

Det var meget imponerende at kigge ned i minen, hvor kæmpe gravemaskiner og lastbiler ligner små legetøjsbiler. De er dog kæmpe store.

Kalgoorlie var også sidste stop på Esbens golftur, hvor de sidste to huller var en del af golfbanen i Kalgoorlie. Det var den eneste "rigtige" golfbane på turen, og på denne golfbane var der også en dresscode (Skjorte og fine bukser eller shorts. Ingen cowboybukser eller arbejdstøj), hvilket nok til dels skyldes, at der er blevet brugt flere millioner au$ på at lave den (den australske dollar ligger i ca. 6 kr).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar