Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 28. februar 2013

The Nullabor

Fra Adelaide er vi kørt 785 km vestpå til byen Ceduna. Her overnattede vi en enkelt nat i klitterne med en fantastisk udsigt ud over havet. Vejen fra Ceduna i øst til Kalgoorlie i vest kaldes "the Nullabor" og er 1.400 km lang.

Nullarbor betyder "ingen træer", hvilket vi kan nikke genkendende til. Strækningen blev først endeligt asfalteret i 1976, men på trods af det kørte den første cykel tværs over i 1962. Før det, gik folk den samme rute for at komme til Kalgoorlie for at grave efter guld.

Undervejs på strækningen mødte vi kun af og til en anden camper eller et af de utallige roadtrains (store lastbiler), der kører mellem øst og vest. Spredt ud langs ruten er der desuden nogle få roadhouses, hvor man kan stoppe for benzin, mad og overnatning. Campingpladserne her er lig med et stykke indhegnet ørken og et toilet.

Langs med Nullarbor ligger desuden verdens længste golfbane. 18 huller startende i Ceduna og og sluttende i Kalgoorlie. De fleste huller ligner dog langt fra en almindelig golfbane. Mange steder er det et stykke ørken med en kunstig green omkring hullet, ligesom der heller ikke er risiko for at ramme i vandet. Udsigten fejler heller ikke noget. Det endelige resultat for Esben, som i øvrigt ikke før har spillet golf, blev: 149 slag (banen er par 72).

Ruten indeholder også verdens længste stykke helt lige vej. 145,6 km uden sving (90 miles). Man risikerer ikke at køre forkert.

I det hele taget er Nullabor lig med mange stækninger uden sving og sideveje. Flere steder anvendes vejen derfor også som nødlandingsbane for "Royal flying doctor service". Pga de store afstande flyver lægerne ud til alvorligt syge folk i området.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar