Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

søndag den 3. marts 2013

Denmark ligger 33 km fra Bornholm???

I vores færd på den vestaustralske sydkyst kom vi til byen Denmark. Som sjovt nok ligger 33 km fra Bornholm! I hvert fald hvis man skal tro skiltet på vej til Denmark. Byens navn har iøvrigt ikke noget med Danmark at gøre, men er opkaldt efter manden som grundlagde byen. Han hed Thomas Denmark.

Vi er på vej ind i det store område syd for Perth, hvor mange vingårde er skudt op igennem de sidste 30 år, og hvor Denmark udgør det sydligste af dette område. Det blev derfor til et besøg på et af områdets vingårde til nogle smagsprøver og en flaske med i camperen.

Denmark er desuden vores indgang til "Karri forest explorer drive" - en rute som snor sig 86 km gennem de sydvest australske karriskove, hvor nogle af de højeste træer i verden vokser. Karritræer kan blive op til 90 m høje.

Vi havde to stop på ruten. Første stop var "Valley of the giant tree top walk", en 600 m lang gangbro, som går fra skovbunden og op i 40 m højde. Ideen med gangbroen er, at man skal føle det som om, man er oppe i træerne. Derfor svajer gangbroen også i vinden - ligesom træerne.

Andet stop var "Dave Evans bicentennial tree". Træet er et af 3 træer, som engang blev brugt til udsigtspunkt til at se efter skovbrande. Udsigtspunktet er en platform 58 m oppe i træet, og for at komme derop, klatrer man op af store søm, som er slået ind i træet. Midtvejs er endnu en platform, hvor man kan hvile sig og overveje, om man nu virkelig også skal kravle det sidste stykke til toppen. Klatringen foregår vel at mærke uden sikkerhedsline!









Ingen kommentarer:

Send en kommentar