Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 7. marts 2013

Freemantle og Perth

Siden vi startede med Camperen i Melbourne, har vi kørt over 5500 km i alt og er ved at være ved vejs ende. På den ene side er det en smule rart ikke længere at skulle køre de lange stræk, som Australien har budt på. På den anden side lidt vemodigt, da vi dermed skal til at sige farvel til Australien.

Det har været en oplevelsesrig tur tværs over kontinentet med mange forskellige oplevelser fra storbyerne til outbacken. Desværre rækker budgettet ikke til længere tid, da Australien er blevet meget dyr at rejse i grundet den forholdsvis stærke australske dollar og svage euro. Men det har været dejligt at rejse rundt i et vestligt land, hvor der er økonomisk fremgang, optimisme og ligefrem mangel på arbejdskraft flere steder.

Vi er nu nået til det sidste stop på vores tur i Australien; Perth og dens forstad Freemantle.
Vi har brugt de første dage i Freemantle, der er kendt for sin meget afslappede atmosfære, gode cafeer og de mange strande.

Vi har dog også forsøgt at klemme lidt kulturelle aktiviteter ind mellem alt det afslapning, og vi har derfor besøgt Freemantle Prison, der fungerede som et fængsel fra 1855 og helt frem til 1991. I perioden har fængslet i alt haft ca. 350.000 indsatte, heraf er 43 mænd og en kvinde blevet henrettet, den sidste i 1964. Fængslet blev bygget af engelske straffefanger, som blev sejlet hertil, til at huse dem selv. I dag er fængslet optaget på Unescos verdensarvsliste.

Endvidere var vi i Freemantle ombord på en gammel australsk ubåd, hvor vi fik en rundvisning af en mand, som tidligere havde arbejdet i søværnet på en ubåd. På trods af flere begejstrede mandlige besøgende, var Janne den eneste, som han kraftigt opfordrede at søge ind til søværnet, omend Janne nok var den mindst begejstrede ombord på den front!

I Perth har vi nu taget afsked med camperen (vores kære hjem i 4 uger), og de sidste to dage i Australien bruger vi her i Perth. Perth er den største by i Vestaustralien med 1,6 mio indbyggere, og byen ligger tættere på Indonesiens hovedstad, Jakarta end Sydney. Byen er vokset meget over de sidste 10 år pga den stigende aktivitet i mineindustrien i Vestaustralien. På trods af dette er atmosfæren dog stadig afslappet.Ingen kommentarer:

Send en kommentar