Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 28. marts 2013

Pyin Oo Lwin - Myanmar

Vi ankom til Mandalay kl. 4:30 om morgenen og fandt en lokal bus til Pyin Oo Lwin, der ligger ca 2 timers kørsel fra Mandalay. I Burma er der ingen begrænsninger på antallet af passagerer på bussen. Folk sidder både i midtergangen på små plasticskamler eller på taget. Her får ordet samkørsel en helt ny betydning.

Byen Pwin Oo Lwin blev grundlagt af briterne i 1898, som et sted hvor de kunne undslippe sommervarmen i Mandalay. Byens sydlige del er derfor fyldt med gamle huse i britisk kolonistil, og det var en dejlig oplevelse at bo i denne bydel. Her er masser af træer og ro, frem for midtbyen som vanen tro er typisk asiatisk kaos. I denne bydel anlagde briterne også Kandawgyi gardens, en kæmpe botanisk have, der bestemt var et besøg værd. Pyin Oo Lwin emmer af gammel kolonistil, idet man stadig kan køre rundt i byen i en af de mange hestevogne. I dag er byen stadig et populært rejsemål for indbyggerne i Mandalay.

Pwin Oo Lwin er desuden kendt for frugt, marmelade og frugtvin. Specielt jordbærerne var meget lækre, og de sælges langs med vejen til 7 kr per kilo. Vi prøvede også frugtvinen lavet på jordbær, denne er dog ikke nogen delikatesse.

En af dagene tog vi på en udflugt til et vandfald, som lå nogle kilometer udenfor byen.

Pyin Oo Lwin er vores sidste destination i Burma inden vi flyver fra Mandalay til Bangkok. Der har stadig været nogle steder vi gerne ville have set, men som har krævet specielle tilladelser, hvilket vi ikke har haft tid til at få, da vores visa kun gælder i 28 dage. Mest af alt er det dog folkene i Burma vi kommer til at savne. Vi har udelukkende mødt glade og interesserede mennesker, der bor i et lukket land, hvor de fleste har meget lidt.

Farvel og måske på gensyn til Burma.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar