Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

fredag den 15. marts 2013

Yangon - første stop i Myanmar (Burma)

Vores første stop i Myanmar var Yangon. Landets største by med ca 4,4 mio. indbyggere. Noget af det gode ved Yangons store størrelse er, at byen kan rumme mange turister, uden man mærker, at antallet af besøgende turister er eksploderet inden for de sidste par år.

Vi blev fra start bombarderet med nye indtryk. Mændene går i nederdel, gadebilledet, lydene, der bliver kigget efter en på gaden, folk spørger om de må tage billeder af en, maden og ja, selv bruseren på hotelværelset havde sit helt egen måde at fungere på! Gaderne flyder over med gadesælgere og små stande med mad, lige så kaotisk som enhver anden storby i Asien.

Som en skærende kontrast til gadebilledet, besøgte vi et par gange baren på byens 5 stjernede hotel, "the Strand", som blev bygget tilbage under den brittiske kolonitid i samme stil som Raffles i Singapore og Oriental i Bangkok. Her måtte vi slippe hele 40 kr. for to super gode drinks! Noget der blev sat i relief, da vi senere på aftenen, spiste de dejligste frisklavede pandekager på gaden til 1 kr stykket. Vores pandekagedame var 25 år gammel, var fraskilt og havde en søn. Hun snakkede glimrende engelsk, da hendes bedstefar var inder, så det var hyggeligt at snakke med hende og få et indblik i hendes liv.

Vores must see i Yangon var Shwedagon Paya, som er en buddhistisk pagoda (tempel). Stupaen i midten af templet er belagt med guld og i spidsen også med diamanter. Dette er det helligste sted for burmesiske buddhister, og rundt om stupaen er der placeret 7 buddha'er - en for hver ugedag. Man hælder så vand over den buddha, som symboliserer den ugedag, man er født. Dette skulle bringe lykke. Eksempelvis er Janne født på en mandag, hvilket vil sige at hun efter den buddhistiske tro skal hælde vand over mandags buddhaen, som er symboliseret ved en tiger. Tirsdags buddhaen er efter sigende overvåget af militærregimet, så må I selv gætte hvilken kendt kvinde, der har fødselsdag den dag!

Om aftenen nød vi udsigten fra hotellets terrasser. Hotellet bød på mange trapper, hvilket ud over motionen havde den fordel, at der var en flot udsigt til Shwedagon Paya. At ligge i hængekøjen med en kold øl og se hvordan Shwedagon Paya skiftede farve, mens solen gik ned, var slet ikke så ringe endda.

Telefondækningen forsvandt som forventet, da vi landede i Myanmar. Men til vores store overraskelse var der lidt internet på vores hotel (White house hotel) i Yangon, hvilket vi ikke havde regnet med grundet der i Lonely Planet står, at det ville være tæt på umuligt at få internetadgang, men tingene går hurtigt i Myanmar.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar