Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

onsdag den 29. maj 2013

Kanawa island og komodovaraner

Efter et veloverstået ophold i Yogyakarta skiftede vi logi fra det 5 stjernede hotel til simple bungalows på stranden på den lille ø Kanawa, som ligger en times sejlads fra Flores. 

Efter en lang rejsedag med to flyvninger og en time med båd, kunne vi endelig sætte fødderne i sandet på Kanawa. Ventetiden i lufthavnen blev brugt til at fejre Uffes fødselsdag. 


Man kan gå rundt om Kanawa på en halv time, og der findes kun det ene resort på øen, der består af 14 simple strandhytter. Der var kun elektrisk lys fra kl 18 - 23. Kanawa er desuden omgivet af et stort koralrev, som gav mulighed for rigti god snorkling. Det var ligesom at stikke hovedet ned i et tropisk akvarium. 


Kanawa island er en del af Komodo nationalpark, hvis hovedattraktion er komodovaranerne. En voksen komodovaran bliver op til 3 meter lange og kan vej op til 100 kg. De lever udelukkende på øerne Komodo og Rinca i nationalparken samt en lille bestand på Vestflores. Komodovaraner lever af mindre dyr samt et rådyr eller en vandbøffel i ny og næ. De jager ved at overraske og bide offeret, hvorefter varanen følger offeret i op til en måned inden det dør af infektionen fra varanens giftige spyt. En af dagene blev derfor brugt på en sejltur til Rinca, hvor vi så disse spændende og nærmest ufarlige dyr på nærmeste hold. Heldigvis havde vi følgeskab af to rangere, hver bevæbnet med en stor pind. På hjemturen fra Rinca gjorde vi stop ved to mindre øer for at snorkle.

Efter tre dages ophold på Kanawa rykkede vi igen teltpælene op og tog retur til Bali. Denne gang med destination i Ubud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar