Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

onsdag den 15. maj 2013

Romantisk øophold på Gili Air

Tempoet er helt sit eget på denne lille paradisø. Der er ingen larmende biler og knallerter på øen. Føler man for at lade sig transportere, er eneste transportmiddel øens mange hestevogne.

Det tager ca. 1 times tid at gå rundt om øen langs vandet. En flot tur hvor vi for første gang på vores tur følte, at det et par øde steder til forveksling godt kunne føles lidt som sommer ved vandet i Danmark. Om det skyldes, at vi snart får besøg hjemmefra vides ikke, men øen er i hvertfald på mange måder helt sin egen.

Det er noget nært umuligt at føle sig stresset på denne ø, hvor muslingeskaller hænger i snore og blafrer i vinden på øens mange restauranter, som alle ligger ud til vandet med store liggebokse. de indbyder til at hænge ud, mens man spiser sin mad eller blot får en drink, mens man nyder udsigten. Om aftenen bliver der tændt levende lys rundt omkring, mens der spilles stille romantisk baggrundsmusik. Stemningen er virkelig god på øen.

Vi boede i en dejlig hytte med havudsigt, og vi har efterhånden vænnet os lidt til hotellets mange katte. Vi har aldrig været et sted med så mange katte og dertil hørende kattejammer. De ansatte på vores lille hotel var meget gæstfrie, og vi har efterhånden lært en del gloser af dem på bahasa, som er det officielle sprog i Indonesien. Bahasa er dog stadig det sekundære sprog i et land med omkring 700 forskellige sprog. Bahasa er noget nær det simpleste sprog at lære. Der findes ikke noget jeg/du/dem, en/et eller nutid/datid/fremtid. Hvis bare alle sprog var sådan.

Hotellet er ejet af et italiensk par, så vi har fået de dejligste hjemmebagte pizzaer. Andre restauranter på øen serverede dejligt frisk fisk, som lige var blevet grillet. Så alt i alt rigtig dejligt mad. Dejligt med lidt afveksling fra alt den ris. Siden vi kom til Asien i marts, har vi fået ris mindst een gang om dagen.

Gili Air byder på udemærket snorkling (dog er Bunaken bedre!), og der er gode chancer for at se skildpadder lige ud for kysten.

Hvis man søger indre ro er Gili Air bestemt en god mulighed. Ud over øens spirituelle stemning er der flere steder muligt at komme på udrensningskure. Ligeledes er der gode muligheder for yoga og meditation. Vi tog en enkelt dag på et yogakursus, hvilket var meget sjovt at prøve.

Eftersom vi snart har været i Indonesien i 3 uger, er vores visum nu ved at udløbe. Heldigvis fandt vi et kontor på Gili Air, som påtog sig opgaven at få de lokale myndigheder til at forlænge vores visum, så nu er vi atter godt kørende frem til 2. Juni, hvor vi rejser tilbage til Australien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar