Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 30. maj 2013

Ubud

Efter det simple øliv på Kanawa, blev det tid til at vende tilbage til civilisationen, hvilket betød retur til Bali. På Bali har vi to stop tilbage, hvor af det første var i Ubud. 

Ubud bliver ofte beskrevt som Balis kulturelle centrum, og byen huser da også mange kunstnere. Derudover er atmosfæren i byen unik pga den balinesiske kulturs tydelige tilstedeværelse. Dette har også medført at mange udlændinge tiltrækkes af byen, her i blandt også Elisabeth Gilbert, som skrev bogen "spis, bed, elsk" der blandt andet omhandler et ophold i Ubud. Bogen har gjort Ubud yderst populær, og Ubud kæmper med at absorbere alle de nye besøgene. Til trods for dette, har byen bevaret et særpræg ift. det sydlige Bali, som virker mere turistet. 

Området er meget frodigt, og hver eftermiddag stod den på regnbyger, som dog stoppede igen efter et par timer. 

Byen er i dag fyldt med tøjbutikker, souvenir butikker og div. designerbutikker så det var nu tid til at folk kunne få købt deres souvenirs. 

Den første morgen i Ubud skulle vi på kokkeskole, så vi kunne lære at lave balinesisk mad. Vi startede ud med at blive hentet på hotellet, hvorefter vi blev kørt på et morgenmarked for de lokale. Ud over en masse lokale grøntsager og andre fødevarer, var det også muligt at købe frisklavede ofregaver, som er meget udbredt på Bali. 


Efter besøget på det lokale marked, fik vi vores guide til at finde en lille bod langs vejen, hvor man kunne købe durian frugt, som er en lokal indonesisk frugt. Grundet dens stærke gennemtrængende løg-smag er den forbudt at medbringe på langt de fleste lokale hoteller. Vi fik første gang bekendtskab med frugten, da vi var på husbåd i Borneo, så efter en masse snak med familien om denne helt specielle frugt, blev det nu tid til, at Uffe, Svend, Inger og Jonna også skulle smage. 


Herefter kørte vi hjem til vores guides private hjem, da det var her madlavningen skulle foregå. Før vi gik i gang med madlavningen fik vi en gennemgang af de lokale levevis, herunder hvordan de bor flere generationer på samme adresse, og hvordan deres religion bestemmer, hvordan hele matriklen er opbygget. 

Dernæst blev det tid til at komme i køkkenet. Vi skulle i fællesskab lave en 8 retters menu til frokost.

Inger og Jonna lavede bl.a. gado gado (en lokal peanut sovs), som blev serveret sammen med tun på grillspyd. Svend måtte bla. i gang med morteren. 
Her ses det endelige resultat. En af seværdighederne i Ubud er Monkey Forest, som er en skov med en række templer og ja så selvfølgelig en masse aber. Aberne var i særdeleshed nærgående, og man kunne knap nok sætte sig for at tage en lille pause, før man havde en abe hængende. En af de mere berømte kulturelle aktiviteter i Ubud er byens mange danseforestillinger. Vi tog ind for at se en af disse forestillinger en aften. Vi boede på hotel Ubud Bungalows, som lå centralt i byen, men som dog samtidig lå tilbagetrukket fra hovedgaden, så der samtidig var ro fra byens pulserende liv. Vi fandt dog i midlertidig ud af, at det grønne skovområde, som vi boede ud til ikke bød på ren stilhed, da div. hanegal, geckolyde og frøkonserter kunne vække en meget tidligt om morgenen! Men ellers var det et dejligt sted at bo med en god swimmingpool. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar