Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

søndag den 16. juni 2013

The Track - Katherine til Alice Springs

Efter besøg i Litchfield og Kakadu tog vi hul på turen til Alice Springs. Turen er på omkring 1200 km, og kaldes stadig blot "The Track" (sporet) af australierne. Undervejs tog vi tog enkelte stop, så turen ikke kom til at føles så lang.


I Katherine besøgte vi Nitmiluk nationalpark for at svømme i de varme kilder (32 gr.) samt sejle en tur op igennem kløfterne i parkerne. 
V besøgte også Karlu Karlu (Devils marbles). En samling af store sten midt i ørkenen. De er skabt gennem erodering af af et stort stykke granit, som med tiden er kommet til at ligne sten, der er blevet stakket af en kæmpe. Ifølge Aboriginerne er Karlu Karlu æggene fra Regnbue- slangen, som skabte verden! Gad vide om de bliver udklækket, og hvad kommer der så ud af dem?Vi camperede ved stenene, så vi kunne se, hvordan de skiftede farve ved solnedgang og solopgang. 


Undervejs på turen passerede vi en del road-trains som vist bare er lidt længere i NT. 30 meter lang ondskab med 110 km/t skal man ikke stå i vejen for. Velankommet til Alice Springs er det blevet koldere i vejret, så de lange bukser og trøjerne er kommet frem af tasken. Det er trods alt vinter hernede nu. Her skal vi have fyldt op med forsyninger inden turen går videre ud i ørkenen til Uluru, Kata-Tjuta og Kings Canyon. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar