Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

tirsdag den 1. oktober 2013

Singapore - et halvt års rejse er ved at være slut

Vores sidste stop på rejsen var Singapore. 

Det første indtryk vi fik af byen var, at her er der virkelig styr på sagerne ned i mindste detalje. Der er orden og struktur på tingene på en helt anden måde, end vi har oplevet i andre asiatiske storbyer. Velkommen til barnepigestaten! 

Man fornemmer økonomisk vækst og optimisme - og på ingen måde økonomisk krise som i Europa.

Til gengæld må vi også sande, at for 600 danske kroner for et dobbeltværelse pr nat kommer man ikke længere end til et lille simpelt værelse uden vindue i en af byens lidt billigere kvarterer - vi valgte at bo i Chinatown, da det lå forholdsvist centralt. 

 

I Singapore er der et meget velfungerende metro-system, så det med at køre i taxa er slet ikke udbredt på samme måde som i andre asiatiske storbyer, og priserne for en taxa-tur er også svimlende høje i forhold til eksempelvis Bangkok. 

Befolkningen i Singapore er kendte for deres favorit hobby nr. 1 - shopping, hvilket byen også bærer præg af med et væld af shoppingmuligheder. Vi valgte derfor også at bruge en dag på at ose rundt i de store indkøbscentre, og ja så skulle der selvfølgelig også lige købes lidt tøj med Et besøg på Raffles hotel var også en nødvendighed ved besøg i Singapore. Det var her bartenderen Ngiam Tong Boon blandede den første Singapore Sling i 1915 i hotellets Long bar. I dag langes der Singapore gin sling over bardisken som aldrig før, og vi skyllede to af dem ned sammen med jordnødder, hvis skaller smides på gulvet. Inden turen gik hjemad til Danmark var der lige en sidste ting, som vi bare måtte prøve en sidste gang, inden vi forlod Asien - MASSAGE. Herefter hentede vi vores rygsække på hotellet for at tage metroen tilbage til lufthavnen. 

Hjem til danmark - et halvt års fantastisk eventyr er slut. Hjemme venter familie og venner. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar