Fra den 2/1 - 28/6 2013 rejser vi jorden rundt. Rejseruten er: Uruguay, Argentina, Chile, Australien, Thailand, Burma, Indonesien, Borneo og Singapore. På denne blog vil vi løbende skrive om turen.

Janne og Esben

torsdag den 26. februar 2015

Shark bay

Efter en lang køretur fra Geraldton, ankom vi endelig til Denham, som ligger på Peron halvøen i Shark bay. shark bay er en stor national park, der dækker over både land- og vandområder. Bugten er hjemsted for en stor bestand af søkøer, manta rays, hajer og delfiner. shark bay er især kendt for delfinerne, da de hver morgen bliver fodret fra stranden ved Monkey Mia ca. 30 km fra Denham. 

Vi boede hhv 1 dag i Denham og 2 dage ved Monkey Mia. Det var sjovt at se delfinerne komme op mod strandkanten om morgenen og blive håndfodret med fisk. Vi var begge så heldige at få lov til at fodre delfinerne. Liam tog ikke meget notits af delfinshowet, han kan bedre lide havmåger og alt på stranden der kan puttes i munden. 
I Monkey Mia nød vi godt af den overdækkede pool, som vi brugte i stor stil, da temperaturen de sidste par dage har været omkring de 33 gr, og solen har været meget stærk. Vi har dog også haft lidt udfordringer med at sove om natten pga varmen. 

Vi besluttede derfor at vi ikke vil længere nord på, da det kun vil blive varmere. Vi vendte derfor snuden sydpå igen for at køre mod Kalbarri national park. På vejen overnattede vi på en natur campingplads, som lå lige ud till vandet, hvor der kun var os selv. 

Desuden blev det til to andre stop på vejen. Det ene var Shell beach, som er en strand der primært består af muslingeskaller. Denne type musling trives i det meget salte vand i bugten, hvorfor der er så mange af dem. Gennem tiden er skallerne ligefrem blevet presset sammen til en slags sten, som man tidligere har har brugt som mursten. 

En anden ting som trives i det meget salte vand er stromatolitter. En form for bakterie, som ligner tilsvarende bakterier det fandtes for ca 3,5 milliader år siden. Disse bakterier lavede den atmosfære jorden har i dag, og er derfor primær ansvarlig for den videre evolution på jorden. Rimelig spændende bakterie - dog ikke så spændende at se på. De lignede mest af alt døde grå koraller, men ingen tvivl om, at de har spillet en stor betydning for jordens udvikling. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar